luni, 11 februarie 2013

Cosmeticele din camara noastra - Long post Part I



De pe timpul Cleopatrei si pana in zilele noastre produsele naturale au fost folosite in ritualul de infrumusetare sau ca ingrediente principale in produsele cosmetice. Cleopatra isi freca fata cu aloe pentru a da sralucire tenului , se imbaia in lapte de capra si miere, iar Maria Stuart, regina scotienilor facea baie in vin pentru o piele moale si catifelata.

In prezent timpul nostru liber e din ce in ce mai putin si de aceea cautam modalitati mai simple, mai naturale de a ne rasfata. Senzatia de puritate si sanatate pentru piele data de ingredientele naturale ne atrage.
Pentru cele care sunt in cautare de tratamente naturiste, dar nu stiu atat de multe, mai jos puteti gasi ceea ce vi se potriveste mai mult sau ce va intereseaza:


Aloe


Gelul de aloe contine 99.5% apa, acesta fiind si motivul pentru care iti simti pielea racorita in momentul in care il folosesti. Dar tot acest gel contine si polizaharide, glicoproteine,eficienti si agenti antiinflamatori. Un mare ajutor il da arsurilor, in special arsurilor de soare. Hidrateaza pielea si poate preveni hiper-pigmentarea.




Tratament naturist cu aloe : Masca pentru fermitate

Pentru o masca astrigenta, taie o frunza de aloe ,despic-o pe lungime si aplica-ti pe ten gelul iesit la iveala. Lasa-l sa actioneze pe ten intre 10 si 15 minute apoi clateste cu apa rece.

Produse cu aloe: Gel de curatare si demachiant cu aloe si musetel The beauty Seed Bioearth
                             Crema hidratanta matifianta cu aloe vera si ceai verde Farmec


Avocado


Daca va confruntati cu piele sau par uscat, atunci avocado e salvarea voastra . Fructul de avocado este unul dintre cei mai buni hidratanti pentru pielea sau parul uscat;este bogat in vitamina E si in uleiuri hidratante.


Tratament naturist cu avocado : Masca de guacamole pentru par

Daca parul tau este fragil ,ai varfuri desicate si firul de par ti se rupe usor poti incerca acest tratament hidratant. Zdrobeste/paseaza un avocado mai copt pana cand are aceeasi consistenta cu pasta pentru guacamole. Amesteca intr-un bol avocado zdrobit cu un galbenus de ou si 2 linguri de ulei de masline. Pe parul umed aplica acest amestec , acopera-ti parul cu o casca de dus si un prosop si lasa acest tratament sa actioneze o ora. Clateste-ti parul, spala-l cu sampon si aplica balsam

Produse cu avocado: Exotic Avocado Butter "Soap Mill" -masca pentru par
Crema antirid cu papaya si avocado "Naturissima"


Ulei de camelie

Uleiul de camelie este un ingredient obinsuit in sampoane hidratante si in tratamentele ce ofera luciu parului. Cu ce este special uleiul de camelie? Acest ulei este un ulei usor ce este absorbit rapid in folicul firelor de par si confera parului volum si luciu fara a-l ingreuna.



Tratament naturist cu ulei de camelie:  Ulei de camelie pentru scalp

Uleiul de camelie este numai bun pentru fetele care au scalpul uscat,descuamat. Daca si tu ai aceasta problema, incalzeste 1/2 de ceasca de ulei de camelie,inmoaie-ti degetele in uleiul caldut si maseaza-ti usor scalpul cu varfurile degetelor apoi clateste. Spala cu sampon apoi aplica balsam

Produse cu ulei de camelie : Ulei de camelie BIO
                                             :Sampon revitalizant cu vita rosie si extract de camelie : Yves Rocher



Musetelul 


Musetelul este stiut a fi un ingredient antiinflamator si calmant dar nu toata lumea stie de ce.Musetelul contine azulena ,o substanta antiinflamatorie ce calmeaza pielea uscata,sensibila , regenereaza parul si scoate in evidenta frumusetea suvitelor blonde. O cana de ceai de musetel calmeaza durerile de stomac ! ( si asta o spun din experienta)

Tratament naturist cu musetel  : Tratament facial pentru extragerea punctelor negre

Desi nu este recomandat sa facem asta acasa pentru ca ne putem alege cu urme ,unele dintre noi o fac..si de ce sa nu invatam sa o facem corect? Iti trebuie ceai de musetel la punga , nu pliculete! Varsa o jumatate de cana de musetel intr-un bol mare apoi toarna apa clocotita peste .Cata vreme se infuzeaza ,acopera-ti capul cu un prosop si lasa-ti fata sa simta aburii infuziei.(pentru fetele blonde as recomanda pastraraea lichidului intr-un recipient cu pulverizator pentru a da pe par dupa spalarea- ofera niste reflexe super)

Produse cu musetel ; Balsam mustel "Klorane"
                                   Masca de fata cu musetel si mac Avon
                                   Sampon cu musetel : Johnson baby


Nuca de cocos


Uleiul de nuca de cocos este un hidratant excelent pentru par dar nerecomandat pentru ten decat daca ai tenul foarte uscat. La un ten normal uleiul de cocos ar astupa porii.

Tratament naturist cu ulei de nuca de cocos :  Balsam din cocos

Cauta in plafar sau in magazinele cu produse bio ulei din nuca de cocos. Pe parul umed aplica cam 1 lingura de ulei de cocos si lasa-l sa actioneze 15 minute. Acopera-ti parul cu un prosop si continua-ti rutina zilnca. Dupa clatirea uleiului de cocos aplica balsam. parul tau va fi mai moale si mai stralucitor ca niciodata.

Produse cu nuca de cocos : Ulei de cocos extravirgin
                                           :Ulei de cocos bio Favisan
  

Cafeaua 


Cafeaua este o substanta vasoconstrunctoare, ceea ce poate face ca vasele de sange sa se stranga pentru o vreme, este diuretica si de asemenea un bun exfoliant. Foarte des intalnita in cremele anticelulitice

Tratament naturist cu cafea : Zat exfoliant

Cu ajutorul unei manusi de dus maseaza-te cu zat de cafea pe zonele cu probleme (celulita, coaja de portocala) inafara faptului ca ajuta la diminuarea aspectului de coaja de portocala si a celulitei cu ajutorul zatului de cafea indepartezi pielea uscata si descuamata ,lasand o piele fina si catifelata la atingere.

Produse cu cafea : Unt de corp cu cafea Organique
                             : Crema anticelulitica cu cafea verde forte - Cosmetic plant


Eucalipt



Uleiul de eucalipt are numeroase intrebuintari : este un decongestionant si poate fi folosit in baile relaxante ale  picioarelor. De asemenea uleiul de eucalipt stimuleaza circulatia sangelui in locul unde este aplicat si datorita proprietatilor sale analgezice poate fi folosit si ca sedativ.

Tratament naturist cu eucalipt : Baie pentru relaxarea picioarelor obosite si stimularea circulatiei sangelui:
Intr-un lighean cu apa calduta adauga 10 picaturi de ulei de eucalipt .Stai cu picioarele in apa aproximativ 10 minute iar la sfarsit aplica o crema cu mentol. Acest procedeu iti va hidrata si revitaliza piciorusele.

Produse cu eucalipt : Ulei esential de eucalipt -Cosmetica Verde
                                 : Scrub pentru picioare cu menta si eucalipt Soap Mill


Ghimbirul



Cea mai buna proprietate a ghimbirului este aceea de a trata afectiunile circulatorii, deoarece stimuleaza circulatia sangelui . Unele femei se maseaza pe piele in timpul sarcinii cu extract de ghimbir pentru a evita vergeturile. Este des gasit in produsele abrazive/exfoliante pentru ca revigoreaza circulatia si incalzeste corpul.


Tratament naturist cu ghimbir : efect de buze mai pline

Da pe razatoare jumatate de ghimbir proaspat iar sucul stoarce-l si amesteca-l cu miere de albine si ulei de masline/  rapita( unul din acestea doua. Solutia rezultata se da la rece intr-un recipient plat de balsam de buze si se aplica de 2 ori pe saptamana

Produse cu ghimbir: Demachiant 3 in 1 cu aloe vera si ghimbir Avon
                                 Scrub pentru corp cu ghimbir Soap Mill


Strugurii 
Strugurele in intregime -seminte,coaja si pulpa are proprietati anti-imbatranire si emoliente. Strugurele contine polifenoli (stimuleaza circulatia)  si o concentratie ridicata de acid linoleic. Poate ca vi s-a intamplat sa va inrositi la fata in momentul cand ati consumat un pahar doua de vin. Acest lucru s-a intamplat datorita polifenolilor care stimuleaza circulatia sangelui.
Sunt des intalniti in produsele antirid .

Tratament naturist cu struguri : Crema de ochi antirid 

Uleiul din seminte de struguri se absoarbe extrem de repede in piele deoarece are o consistenta foarte usoara. Cu ajutorul degetului inelar aplica o picatura, doua de ulei din seminte de struguri sub zona ochilor si intinde-l bine. Poate fi folosit si ca demachiant.

Produse cu struguri : Crema de zi cu extract de struguri Garnier Total Fresh
                                : Sampon si balsam cu vin Manufaktura

Ceai verde


Ceaiul verde este un ingredient antioxidant puternic in produsele anti-imbatranire si deasemenea este benefic in fermitatea pielii .Poate calma cuperoza si  dermatita alergica. 
Incearca sa bei o cana de ceai verde zilnic in combinatie cu o alimentatie sanatoasa si miscare zilnica iar rezultatele nu vor intarzia sa apara

Tratament naturist cu ceai verde: comprese pentru dezumflarea ochilor

Prgateste 2 pliculete de ceai verde ( vei avea nevoie de pliculetele folosite la ceai). Cand scoti pliculetele din ceai, nu le arunca..baga-le la frigider pentru 5-10 minute.Cand sunt reci stoarce-le usor de ceaiul ramas in ele si aplica-le pe zona de sub ochi  aproximativ 10 min. Ochii vor fi mai luminosi si efectul de ochi umflati o sa dispara.


Produse cu ceai verde : Q10 plus ceai verde - Cosmetic Plant
                                     : Masca energizanta cu extract de ceai verde si aloe - Farmec


Voi ce tratamente naturiste ati incercat? Doriti si o a doua parte a acestui articol?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...